8 februari 2009
16:30

Eksjö HC

Referat: HC Dalen - Eksjö HC

HC Dalen hade inga problem att slå tillbaka Eksjö HC när man igår vann med 6-1 på Smedjehov. Kristoffer Ahlstedt gjorde Eksjös enda mål.

Hemmaledning efter första
Första perioden mellan HC Dalen och Eksjö bjöd inte på något direkt skönspel. En ganska tråkig period där hemmalaget kunde ta ledningen med 1-0 efter drygt fyra minuter genom Johan Bornander. Eksjö hade två powerplay i första perioden men skapade inga heta lägen.

Islossning för Dalen
Det dröjde fem minuter i andra perioden innan det hände något anmärkningsvärt och då var det mål vi fick se. Niklas Nilsson utökar till 2-0 på pass utav Andreas Davidsson. Sex minuter senare var det dags igen då Mathias Josefsson sätter dagens tredje mål. Innan perioden är slut kommer även 4-0 genom Niklas Stockhaus.

Uppryckning och Ahlstedt målade
Tredje perioden började och Eksjö fick spela en rad boxplay som man dock klarade av. Efter 10 minuter sticker Olle Fransson upp och serverar Kristoffer Ahlstedt till reduceringen 4-1. Robin Kesti och Johan Bornander späder på ledningen till 6-1 vilket blev slutresultatet för matchen.

Summering
HC Dalen spelade bra men Eksjö gjorde också en fruktansvärt dålig match. Känslan innan matchen var bra och humöret var på topp hos många men när man väl kom ut på isen var det en scenförändring. Matchen är bara att glömma, förutom Robin Eklöf och Christopher Kosel som båda i stort sett gör en klockren match.

HC Dalen - Eksjö HC 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)